przepisy na ulubione s這dko軼i

ma豉 czarna

鈔oda, 02 grudnia 2009

Nie b璠 po raz kolejny rozpisywa si na temat mojej mi這軼i do fili瘸nki aromatycznej kawy i wszelakich s這dko軼i z ni zwi您anych. Kiedy wi璚 przeczyta豉m na Durszlaku o szykuj帷ej si akcji kawowej, to po pierwsze: by豉m z豉, 瞠 sama na ni nie wpad豉m, a po drugie: czeka豉m na ni z ut瘰knieniem. I cho wypiek闚 z dodatkiem kawy mam ju kilka na blogu, to wariacji na temat napoju-brak. Zatem dzisiejszy wpis naprawi to zaniedbanie.

Kawa z ajerkoniakiem idealnie pasuje do zimowego (nie ca趾iem), ponurego popo逝dnia. Wykonanie zajmuje chwilk i mo積a delektowa si rozgrzewaj帷ym aromatem kawy z dodatkiem likieru i 鄉ietankowej pierzynki. Dla mnie - pyyycha!

Kawusia bierze udzia w akcji Czas na kaw.

sk豉dniki (podaj proporcje na4 szklanki):

  • 500 ml 鈍ie穎 zaparzonej kawy
  • 160 ml ajerkoniaku
  • 200 ml 鄉ietany krem闚ki
  • cukier puder (do smaku bitej 鄉ietany)
  • kakao lub czekolada do dekoracji

妃ietan ubi na sztywno z dodatkiem cukru. 安ie穎 zaparzon kaw wymiesza z likierem. Wla do wysokich szklanek lub puchark闚. Wierzch przykry 鄉ietankow pierzynk, posypa kakao lub czekolad.Podawa od razu.

smacznego

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery
Kuchnia Wielkanocna 2010
Sezon Truskawkowy 2010