przepisy na ulubione s這dko軼i
wtorek, 05 stycznia 2016

Nie jestem du篡m fanem babeczek: s suche, ci篹kie, cho zwykle 豉dnie wygl康aj. Tym razem skusi mnie kokosowy posmak faktycznie przypominaj帷y pralinki Rafaello. Krem jest s這dki, wi璚 jedna babeczka w zupe軟o軼i zaspokoi apetyt na s這dycze. Kremem przek豉da豉m te tort ( upra穎ne wi鏎ki doda豉m do kremu) smaruj帷 jasne biszkopty d瞠mem malinowym.

Sk豉dniki (12 sztuk):

Ciasto:

  • 150 g mas豉 lub margaryny
  • 120 g cukru
  • 120 g m彗i
  • 70 g wi鏎ek kokosowych
  • 3 jajka
  • 2 造瞠czki likieru kokosowego
  • 1 ½ 造瞠czki proszku do pieczenia

M彗 wymiesza z proszkiem i wi鏎kami. Mi瘯kie mas這 utrze z cukrem na puszyst mas. Kolejno wbija po 1 jajku i miksowa do po陰czenia. Doda m彗 oraz likier, wymiesza 造磬.

Blaszk do muffinek wy這篡 papilotkami, na這篡 ciasto do ¾ wysoko軼i. Piec ok. 25 minut w temp. 175 C. Wystudzi.

Krem:

  • 230 g bia貫j czekolady
  • 300 ml 鄉ietany krem闚ki (30 lub 36 %)
  • d瞠m malinowy (ok.1/2 s這ika)
  • 70 g wi鏎ek kokosowych

妃ietan mocno podgrza, ale nie zagotowa! Doda po豉man czekolad i odstawi na 2 minuty. Wymiesza a czekolada ca趾owicie si rozpu軼i. Wystudzona mas ch這dzi w lod闚ce 12 godzin.

Sch這dzon mas ubi mikserem na g瘰ty krem.

Wi鏎ki kokosowe upra篡 na suchej patelni a si zez這c. Wystudzi.

G鏎 babeczek lekko wydr捫y 造瞠czk i na這篡 d瞠m. Na這篡 ubity krem i posypa wi鏎kami. Mo積a udekorowa pralinkami. Nale篡 przechowywa w lod闚ce.

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery
Kuchnia Wielkanocna 2010
Sezon Truskawkowy 2010