przepisy na ulubione s這dko軼i
Blog > Komentarze do wpisu

ciasto a 'la s瘯acz

Wygl康a ca趾iem fajnie, prawda? Jego upieczenie zaj窸o troch czasu, a efekt? Niestety - bez fajerwerk闚:-( Ciasto bardzo proste do wykonania, z 豉two dost瘼nych sk豉dnik闚. Prze這穎ne konfitur z r騜y (uwielbiam) i polane czekolad. Niby wszystko powinno gra, wi璚... Ciasto okaza這 si suche, a moja ukochana konfitura zdominowa豉 smak. Moim zdaniem - nie do powt鏎zenia. Mo瞠 mimo wszystko kto z Was si zdecyduje spr鏏owa?

sk豉dniki (forma keksowa):

  • 6 jajek
  • kostka Kasi
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka m彗i
  • 1/2 szklanki m彗i ziemniaczanej
  • 2 造瞠czki proszku do pieczenia
  • 4 造磬i rumu

Mi瘯k margaryn utrze z po這w porcji cukru. Wbi 2 jajka, doda 4 鄴速ka. Wla rum i ca造 czas uciera. Obie m彗i wymiesza z proszkiem, doda do masy jajecznej. Bia趾a ubi na sztywn pian z reszt cukru. Delikatnie domiesza do ciasta.

Keks闚k wy這篡 papierem do pieczenia. Wla ok. 3 造磬i ciasta, piec ok. 5 min. w temp. 200oC. a si zez這ci. Wla kolejn porcj ciasta, upiec. W ten sam spos鏏 wykorzysta ca陰 porcj ciasta.

Wystudzone ciasto przekroi dwa razy, prze這篡 ulubionym d瞠mem. Pola polew czekoladow.

smacznego...mimo wszystko

poniedzia貫k, 10 maja 2010, gosiakr76

Polecane wpisy

Komentarze
2010/05/11 08:56:19
Czasami tak jest, 瞠 przepis wydaje si nam rewelacyjny, a efekt ko鎍owy taki sobie. Zawsze jednak trzeba eksperymentowa, aby mie wiedz na przysz這嗆. Pozdrawiam
-
2010/05/11 10:17:39
smak nie zachwyca.. ale wygl康a naprawd pi瘯nie.
-
2010/05/11 10:47:05
pi瘯ne, a brak s堯w!
-
2010/05/11 15:30:38
ten sekacz wyglada bardzo apetycznie, my郵 瞠 jezeli tylko znajd znowu czas zagosci on na moim stole :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery
Kuchnia Wielkanocna 2010
Sezon Truskawkowy 2010